ZENCoaching (sesiuni 1 to 1)

                              ZENCOACHING

sesiuni individuale 1 to 1

Adesea suntem pusi in fata unor conflicte dintre valorile, pasiunile si obiectivele personale si presiunile, cerintele exterioare, la job, familie..etc

      Coaching-ul te invita sa arunci o privire noua asupra a cine esti tu si cum iti folosesti talentele unice, timpul si energia cu atentie speciala pe armonia dintre viata privata si cea profesionala. Coaching-ul iti clarifica adevaratele teluri si prioritati in mijlocul cerintelor si deadline-urilor zilnice. Cu ajutorul flexibilitatii si folosirea eficienta a timpului, coachingul te ajuta sa ramai conectat cu obiectivele si valorile tale in mijlocul activitatilor tale. Coachingul este „un antrenament mental si emotional”. Te antreneaza sa vezi si sa simti care este cea mai buna solutie pentru tine, sa descoperi resurse care sa-ti amplifice potentialul, sa gasesti perspective noi din care poti vedea situatia si sa actionezi in acord cu ele. Deci este un proces de schimbare. Incepe in primul rand cu nevoia si directia de schimbare ce vin dinspre tine.  Este vorba de trezirea acelor resurse, abilitati pe care fiecare le are in interior, care conduc catre solutii.

     Dar ce nu este coaching-ul?   Coaching-ul nu e psihoterapie. Nu ne focalizam pe continutul problemei si nici pe cauzele ce au determinat aparitia ei. De asemenea nu se ofera solutii in coaching. Coaching-ul mai degraba initiaza un proces ce are rolul de a „trezi” propriile tale solutii. Pentru ca fiecare om are propria experienta de viata iar solutiile mele nu sunt neaparat cele mai bune si pentru tine. Focalizarea in coaching este pe proces si pe structura iar nu pe continut asa cum se intampa in psihoterapie. Aici scopul nu este sa descoperim cauzele problemelor ci sa gasim acele resurse necesare producerii schimbarii acum si pentru viitor. De asemenea Coaching-ul e diferit si de consultanta pentru ca el nu ofera solutii la probleme asa cum face consultantul (presupunandu-se acesta din urma stie si are expertiza necesara ca sa dea solutii).                                                                                                                               

    Pentru cine este coaching-ul? Sau ce inseamna „a explora potentialul interior”?

^  Coaching-ul este pentru cei care cred ca in interiorul lor se afla un potential de explorat, cei care cred ca, dezvoltand acest potential isi pot schimba si conditiile exterioare, materiale si personale.

^ Coaching-ul este pentru cei care vor sa-si traiasca propriile valori si credinte la serviciu sau in relatiile personale fara a ceda si a face compromisuri. Precum si celor care se afla sub presiunea timpului.

^ Coaching-ul este pentru cei care nu cred in limite ci in posibilitati. Pentru cei care vad limita ca si oportunitate de autodepasire.

^ Coaching-ul este pentru cei care cred ca „trebuie sa…” poate fi inlocuit cu „exista si…”. Coaching-ul este si pentru cei care vor ca „nu pot sa..” sa se transforme in „pot sa…”

    Coaching-ul este pentru tine???

    Daca da, atunci citeste mai departe, daca nu, atunci zambeste si mergi mai departe!!!

    Cand ai nevoie de coaching?

-    Cand vrei sa re-gasesti in tine Bucuria de viata si o stare de Echilibru Emotional;

-    Cand exista un conflict interior intre ceea ce ai si ceea ce doresti sa obtii sau intre ceea ce „trebuie” sa faci si ceea ce „simti” sa faci;

-    Cand nu stii exact in ce directie sa mergi, profesional sau personal;

-    Cand stii ce iti doresti dar nu stii ce pasi ai de urmat concret;

-    Cand vrei sa ai o „tranzitie” usoara intre activitatea prezenta si cea noua   (job, relatie…);

-    Cand exista un conflict cu partenerul tau si vrei sa gasesti o solutie armonioasa;

-    Cand ai o convingere limitatoare si vrei sa scapi de ea transformand-o intr-o noua convingere creativa;

-    Cand vrei sa poti comunica mai eficient si asertiv cu colegii tai sau in familie;

-    Cand vrei sa fii pregatit pentru o intalnire importanta (ex. interviu, concert, expunere) si vrei sa ai acces usor la resursele tale precum vitalitate, entuziasm, expresivitate, rabdare, tact, atentie..etc

-    Cand simti ca te aflii intr-o calatorie spirituala si vrei sa-ti descoperi Esenta care te anima si sa traiesti in acord cu ea. Vrei sa gasesti acele resurse care sa te sprijine sa traiesti in echilibru cu viata materiala.

  Care e contributia mea pentru tine?

  – Prezenta, Energie si Claritate in demersul tau de cautare a unor solutii creative

  – un spatiu de Deschidere fata de orice poate aparea in procesul de schimbare

  – nu am tipare de abordare, sunt flexibil si deschis. Consider ca spatiul de Prezenta e cel mai important instrument in coaching.

  – folosesc o varietate de metode in functie de situatie, din N.L.P., metode de dezvoltare personala, E.F.T., tehnici de relaxare corporala si meditatii ghidate…etc

  – o metoda unica de coaching ce pune accent pe momentul prezent – ZENCoaching.

   Ce este diferit in ZEN Coaching fata de alte metode de coaching?

In Zen Coaching ‚obiectivul’ de atins nu este undeva in viitor ci se afla chiar in momentul prezent.   Prin conectarea la ‚Esenta’ a ce esti tu Acum ca stare de A FI inainte de a-ti fi atins un obiectiv viitor.  Focusul pe viitor ne pune in contact cu o realitate indezirabila din prezent de care vrem sa scapam. Zen Coaching iti propune ca, in primul rand sa te impaci cu momentul prezent si sa te conectezi la Esenta ta Acum si apoi, sa faci pasii pentru schimbare in viitor.   Spre deosebire de alte metode de coaching in care focusul este pe Viitor, in Zen Coaching focusul este pe PreZENt. 

Esenta este in noi chiar Acum ca stare de A FI - Putere, Claritate, Incredere, Entuziasm, Energie, Dragoste, Bucurie…etc Chiar la inceputul drumului catre obiectivul de atins. Prin conectarea la starea esentiala, drumul catre obiectiv este mai lin si curgator. E ca si cum ‚deja esti acolo’.

  Te va acompania Veet Cristian  Sunt facilitator seminarii experientiale de dezvoltare personala si spirituala si ofer sesiuni individuale de coaching cu N.L.P. din 2007.  Trainer si Coach N.L.P. in metoda Rezonanta din 2009.(Kutschera Institute Austria). Am urmat Trainingul “Respiratie Primara” de la  OSHO Multiversity Puna/India 2009. Am urmat in 2010-2011 si Trainingul „Learning Love” cu Krishnananda si Amana Trobbe, ce mi-a oferit o intelegere mai profunda asupra relatiilor de cuplu si intelegerii dinamicii dintre masculin si feminin.  Ca si coach sunt inspirat de transformarea ce are loc intr-un spatiu de prezenta si siguranta. De cat de magnifici suntem si nu ne trebuie nimic altceva decat sa dechidem ochii. Comoara este in fiecare, enevoie doar sa fie dezvaluita. Eu sunt acolo ‚sa te sprijin’ sa o vezi! Sunt aici sa ofer din experienta mea dar si sa invat de la voi toti! Sa crestem impreuna!

    Care este structura intalnirilor?  Cum are loc prima sedinta?

Intrucat coaching-ul este un proces de transformare a unui  mod de gandire si comportamental, este nevoie de o serie de intalniri pornind in medie de la 3-5 sedinte pana la 10-12 sedinte sau chiar mai mult. Fiecare sedinta de obicei are loc 1 data/ saptamana sau 1 data/ 10 zile. Iar durata este de aproximativ 1 h./ 1h.30’.

   Prima sedinta este numai 75 Ron. Urmand ca la finalul primei sedinte sa stabilim conditiile si frecventa intalnirilor ulterioare in cazul in care doresti sa continui. Si sunt convins sa vei avea beneficii chiar cu prima sedinta!  

Poti sa alegi:

  • LifeCoaching – pentru orice situatii personale, legate de viata privata.
  • BusinessCoaching – pentru gasirea unor resurse si perspective noi pentru afacerea ta.
  • ManCoaching – pentru dezvoltarea personala a fiecarui barbat
  • RelationshipCoaching – pentru relatii armonioase intre barbati si femei
  • SpiritualCoaching – pentru gasirea Sursei interioare de bucurie si echilibru.

 

  SKY MIND- body-mind training&coaching

  Veet Cristian -Coach & Trainer N.L.P

  cristiancoach@skymind.ro (0722.519.299.)

  www.skymind.ro si www.zorbabuddha.ro